Platform over licht en verlichting
Output

Vinger aan de pols

foto-2-fagerhult_waco-kopieren

26 juni 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Groot nieuws in de verlichtingswereld dit jaar. De aangekondigde overname van iGuzzini door Fagerhult kon doorgaan na onderzoek door de mede-dingingsautoriteiten. Gelijktijdig werd met Fagerhult België een filiaal in ons land opgestart.

Eén van de grootste Europese spelers in de verlichtingsbranche, zo kan je de Zweedse Fagerhult Group het best omschrijven. Doorheen heel Europa is Fagerhult sterk aanwezig. De recente aankoop van iGuzzini voegde enkele complementaire markten toe aan het imposante lijstje en zorgde tegelijkertijd voor een sterker platform om verder te groeien in Noord-Amerika en Azië. Vandaag telt de Fagerhult Group 30 lokale vestigingen, met België als recentste telg. Aan het hoofd staat Isabelle Saesen, met meer dan 10 jaar verlichtingservaring de geknipte persoon om Fagerhult België op de kaart te zetten.

foto-1-fagerhult_waco-kopieren

Isabelle Saesen, managing director Fagerhult België.

 

Merken behouden hun eigenheid

Fagerhult ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve en energie-efficiënte verlichtingsoplossingen voor de professionele binnen-, buiten- en retailomgeving. De sterke marktpositie werd de voorbije jaren versterkt door gerichte overnames, waarbij ateljé Lyktan, Veko, LED Linear en nu dus iGuzzini sterk in het oog springen. “Het resultaat is een heel complementaire mix van merken en producten”, schetst Saesen. “Elk merk behoudt zijn eigenheid binnen de groep maar kan terugvallen op de sterkte, kennis en expertise van diezelfde groep indien nodig. De Fagerhult-groep ademt innovatie, energie-efficiëntie, lichtbeleving en –comfort en zal dat steeds bij de productontwikkeling naar voren schuiven.”

Eigen filiaal

Begin dit jaar werd Fagerhult België boven de doopvont gehouden, met een kantoor in Kortrijk. “We willen dicht bij onze klanten zijn om zo hun noden beter te kennen en er snel op in te kunnen spelen”, legt Saesen uit. “Een eigen filiaal is een logische stap in ons ambitieus toekomstplan. Fagerhult hoort thuis naast andere gekende sterke merken en we willen dan ook in één adem genoemd worden met deze kleppers. Kantoren, scholen, sport en healthcare zijn onze sterke segmenten waarin we steeds een gepaste oplossing kunnen aanbieden met de merken binnen de Fagerhult-groep. De oplossing is echter belangrijker dan de merken die we hiervoor gebruiken. Eerder technisch? Eerder decoratief en designgericht? De juiste mix is aanwezig om elke klantvraag te beantwoorden. Een gepaste service en ondersteuning vervolledigt het plaatje.”

foto-3-fagerhult_waco-kopieren

Een minimalistische pendelarmatuur met directe en indirecte lichtverdeling, ideaal voor gebruik in kantoren.

 

Lichtregeling op maat

Naast de drang naar kwaliteit en een innovatief karakter van de producten merkt Saesen steeds meer interesse en vraag naar lichtregelsystemen. “Meer en meer klanten zijn er zich van bewust dat met zo’n systeem best een grote energiebesparing binnen bereik ligt”, legt Saesen uit. “Het bewustzijn groeit en dat is stap één in het verhaal. Met e-Sense beschikken we over een eigen lichtsturingssysteem, niet één maar vele verschillende e-Senses waardoor we met zekerheid een juiste vorm van lichtregeling kunnen aanbieden wat de noden van de klant ook zijn.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details