Platform over licht en verlichting
Output

Médard Recessed: het begin van een subtiel schitterende carrière

modular

21 juni 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

De wereld van architecturale verlichting werd halsoverkop verliefd op de originele Médard, waarvoor de ontwerpers zich lieten inspireren door de aparte poten van een sprinkhaan. Médard groeide al snel uit tot een gerenommeerde iconische familie. Net zoals bij een andere nieuwe familie van Modular – Pupil, die ook ontworpen werd door Basten Leijh – zet de natuur aan tot experimenteren. Modular verraste zijn clubje liefhebbers van verlichting door één ontwerp om te toveren tot verschillende toepassingen. Médard ontpopte zich al snel tot de familie die we vandaag kennen: een eerbetoon aan modulariteit die elk oppervlak opluistert en elke ruimte een bovennatuurlijk kantje geeft. Onze recentste aanwinst, Médard recessed, is de schitterende expressie waarop we allemaal zaten te wachten.

Sterrennacht

Wil je jouw Médard-expressie aanvullen met meer Médard maar je ruimte toch niet overbelasten? Dan is de minimalistische aanpak van Médard recessed de perfecte oplossing. Onze uitnodigende armatuur brengt hulde aan de kenmerkende look van deze familie, met de zachte, gebogen buitenring en de matzwarte binnenring. Stel je voor: subtiele Médard-sterren op een chique plafond, in witte of zwarte structuur, die de meer veeleisende Médard-railspot, met opbouwmontage, of Médard Stretched gezelschap houden. Samen zijn ze perfect in balans.

Modular Lighting Instruments Médard

Ga op verkenning

Heb je het sprookjesachtige assortiment van Médard nog niet gezien? Dan staat jou een aangename verrassing te wachten. De gracieuze vorm van Médard, die naam maakt in architecturale middens met zijn ontwerp en modulariteit, past nu nog beter in verschillende soorten ruimtes en stijlen. Het is dan ook niet verrassend dat hij als nieuwkomer bekroond werd met de Good Industrial Design Award en later ook nog de IF Design Award in ontvangst mocht nemen.

Met nieuwe toepassingen voor dit ontwerp tonen wij onze appreciatie voor de interieurontwerpers waarmee we samenwerken. Met Médard hebben we het ultieme modulair ontwerp nagestreefd en de portfolio uitgebreid om zo een waaier van toepassingen te verwelkomen. Médard 70 begon zijn carrière als staanlamp, een alleenstaande wand- of plafondarmatuur voor opbouwmontage en half verzonken, en spot voor onze 230V-rail. Deze werd uitgebreid tot Médard stretched in twee lengtes, en met 1x of 2x lampunits. Médard 42 voor onze Pista-rail van 48 V, met 1x of 2x lampunits, of gewoon alleen als half verzonken toepassing kwam de familie kort daarna vervoegen.

Nog meer Médard

Médard recessed is verkrijgbaar in twee formaten, 42 en 70, en biedt een vaste lichtbron met een gemiddelde of grote lichtbundel. Deze armatuur is conform beschermklasse IP55 en is dus perfect voor ontvangstruimtes zoals wellnesscentra, kwalitatieve keukens of badkamers. Experimenteer volop met Médard en ontdek hoe ver je kunt gaan met dit toppunt van modulariteit. De sterrenhemel is niet meer buiten ons bereik, maar een uitnodiging om nog verder op ontdekking te gaan met verlichting.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details