Platform over licht en verlichting
Bedrijfspresentaties

Design in het DNA

Bedrijvigheid alom bij de Belgische fabrikant Dark. Nieuwe producten werden tijdens de Biënnale Interieur voorgesteld, een nieuwe website werd net online gezet en ook een nieuwe catalogus rolde van de persen. Tegelijk werkt Dark aan tal van projecten. Een passie voor design is onmiskenbaar aanwezig bij Dark. Dat de armaturen die ze ontwerpen ook in […]

foto-2-dark

20 december 2018 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Bedrijvigheid alom bij de Belgische fabrikant Dark. Nieuwe producten werden tijdens de Biënnale Interieur voorgesteld, een nieuwe website werd net online gezet en ook een nieuwe catalogus rolde van de persen. Tegelijk werkt Dark aan tal van projecten.

Een passie voor design is onmiskenbaar aanwezig bij Dark. Dat de armaturen die ze ontwerpen ook in de smaak vallen getuigen de ondertussen 81 internationale awards die de fabrikant mocht ontvangen. Dark exporteert vandaag naar 43 landen. Marnick Smessaert, oprichter en zaakvoerder van Dark: “Ieder project is anders. Andere toestellen, andere sfeer, andere finishings. Kleine maar belangrijke details in afwerkingen zijn vandaag van onmiskenbaar belang. Op onze nieuwe website staan ongeveer 3.000 foto’s en geen enkel project is hetzelfde. Brainstormen met (interieur)architecten en eindklanten is in deze cruciaal zodat we telkens iets unieks creëren.” 

Dark

Mr. Beam, hier ingezet in een kantoorproject, kreeg de Red Dot Design Award in 2017.

Upstairs Hotel
Het nieuwe Upstairs Hotel bevindt zich in het centrum van Oostende, op slechts een steenworp van het strand. Een verzamelplaats voor wereldreizigers, citytrippers, artiesten, creatievelingen of gewoon de buurman om de hoek, zo lezen we op de website van het hotel. De eigenaars van het hotel zochten de perfecte match qua verlichting en vonden deze bij Dark. Smessaert: “Het hotel ademt de sfeer van New York. We zochten en vonden een perfecte verlichtingsoplossing die dit New York-gevoel ondersteunt.”

Architectenkantoor
Architecte An Van den Abbeele zocht voor de kantoren van haar eigen architectenbureau (Aabbeele Mmoernaut) een aparte sfeer. Het eigen kantoor dient uiteraard als uithangbord voor hun projecten. Een serene en professionele sfeer en toch aangenaam werken, zo luidde de briefing. Wit werd de hoofdkleur. De combinatie van Coolfin en Mr Beam (uitgevoerd in hout, afgewerkt in wit) zorgt voor de sereniteit. De speelsheid vinden we terug in de open ruimtes, de traphal en de meeting rooms dankzij de Baby Bubbles.

Dark

De armaturen van Dark (hier: Rond-L) passen perfect binnen het gevraagde concept van Upstairs Hotel te Oostende.

Residentie op Ibiza
De projecten waarin Dark actief is, beslaan een heel breed spectrum, van kantoren over hospitality (hotels, bars, restaurants) tot high-end privéwoningen. Een recent voorbeeld van een geslaagd buitenlands project is dat van een high-end villa op het Spaanse eiland Ibiza. Smessaert: “Opdracht was om het Ibiza-gevoel te respecteren: natuurlijke materialen (kurk, eik, warm licht) in balans met de rest van het decor. Een serene intekening van de verlichting, met een accent op sfeer, staat voor vakantie, ontspanning en het thuisgevoel.” Zo zorgen drie Rond-L pendelarmaturen van een verschillend formaat voor licht in de keuken. Tegelijk zijn ze een mooie eyecatcher in de villa. In de slaapkamers worden de Captain Cork pendelarmaturen ingezet.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details