Platform over licht en verlichting
Thema's & Specials

Allesbehalve gemiddeld

Een dampkap geïntegreerd in de kookplaat zelf in plaats van de traditionele positie erboven. Met die innovatie zorgde BORA enkele jaren geleden voor een revolutie in de keukensector. Passie, overtuiging en innovatie staan sindsdien centraal bij de Duitse fabrikant. Een nieuw administratie- en trainingscentrum in het Oostenrijkse Niederndorf werd gebouwd met die drie pijlers in […]

foto-1-occhio-kopieren

4 oktober 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Een dampkap geïntegreerd in de kookplaat zelf in plaats van de traditionele positie erboven. Met die innovatie zorgde BORA enkele jaren geleden voor een revolutie in de keukensector. Passie, overtuiging en innovatie staan sindsdien centraal bij de Duitse fabrikant. Een nieuw administratie- en trainingscentrum in het Oostenrijkse Niederndorf werd gebouwd met die drie pijlers in het achterhoofd. Occhio werd de verlichtingspartner.

Willi Bruckbauer richtte BORA op in 2007 en veroverde al snel een plaats in de keukenwereld. Die pijlsnelle opgang kwam er dankzij innovatieve producten en een grote zichtbaarheid van de merknaam. Denk maar aan de sponsoring van de wielerploeg met onder meer ex-wereldkampioen Peter Sagan in de rangen. Het nieuwe gebouw in het Oostenrijkse Niederndorf werd volledig opgetrokken in BORA-stijl. Extra grote glaselementen zorgen voor een prachtig zicht op het berglandschap, in combinatie met een gevelbekleding van lariks die typisch is voor de regio. 

Opvallende accenten

Het administratie- en trainingscentrum bestaat uit verschillende ontspanningsruimten, showkeukens en een cateringruimte. Deze zijn uiteraard goed zichtbaar van buiten dankzij de grote glaspartijen. BORA koos er dan ook voor om elke ruimte te voorzien van buitengewone accenten, ook wat betreft de verlichting. Meteen vallen de Mito sospeso-pendelarmaturen van Occhio op. Doorheen het gebouw zet Occhio armaturen van deze familie in. Met verschillende kabellengtes en diameters zorgen ze voor een levendige toets in de kamers, zonder daarbij het visueel comfort te verstoren. De afwerkingen roségoud en matzwart contrasteren bewust met het ruwe gevoel van de betonelementen en de rustieke houten tafels.

Futuristisch en huiselijk

BORA en Occhio werkten voor het trainingscentrum een baanbrekend lichtregelsysteem uit. Het systeem betreft een complexe en biodynamische verlichtingsoplossing die gebaseerd is op de aanwezigheid van daglicht. Doorheen de dag past de lichttemperatuur zich voortdurend aan. Aan het begin en op het einde van de werkdag 2700K, ’s middags een piek tot 4000K. Occhio: “De centraal gestuurde verlichting bevordert de concentratie en de prestaties van de werknemers. Gedurende de hele dag heersen de optimale lichtomstandigheden zodat maximaal aan de behoeften van de gebruiker wordt voldaan.”

In de verschillende ontspanningsruimtes en demokeukens zorgen de pendelarmaturen Mito sospeso voor het nodige licht én een levendige toets.

 

Maximaal gebruiksgemak

Alle armaturen in de Mito-familie van Occhio zijn optioneel verkrijgbaar met DALI als besturingssysteem. “Bij BORA zijn bijvoorbeeld alle armaturen voorzien van DALI én geïntegreerd in het bestaande DALI-systeem”, aldus Occhio. “De lichtintensiteit en de lichttemperatuur kunnen, indien gewenst, centraal worden geregeld. Het licht past zich dus niet alleen biodynamisch aan het verloop van de dag aan. Het is bovendien gesynchroniseerd en altijd harmonieus gecoördineerd.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details